zondag 26 september 2010

Tagliatelle met kip en truffel


Ingrediƫnten voor 6 personen

500 g Tagliatelle*
1 dubbele kipfilet
100 g geraspte Parmezaanse kaas
25 g zomertruffel*
paar blaadjes salie
1 dl room
witte wijn*
150 g boter
peper en zout*

*= verkrijgbaar bij www.kookitaliaans.nl

Bereiding

Smelt 60 g boter in een anti-aanbak koekenpan en bak hierin de in stukjes gesneden kipfilet bruin. Breng op smaak met peper en zout en voeg een paar blaadjes salie toe. Schenk er af en toe een beetje witte wijn bij. Voeg na ongeveer een kwartier de room toe en laat de saus indikken. Kook in de tussentijd de tagliatelle in voldoende water met zout al dente. Giet de pasta af en roer er de rest van de boter door. Meng er dan ook de kip-roomsaus door en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Garneer met de in plakjes gesneden zomertruffel

Uit het grote pasta kookboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten