woensdag 8 september 2010
Gamberoni alla marinara
Uit Magnifico! van Gino d'Acampo
Voor 2 personen
Benodigdheden:
3 eetlepels olijfolie
3 ansjovisfilets op olie uit blik
1 teentje knoflook in dunne plakjes
2 eetlepels ontpitte zwarte olijven (kalamata)
1 eetlepel gezouten kappertjes
1 blik tomatenblokjes van 400g
1 theelepel gedroogde oregano
8 grote gamba's (met kop en ongepeld)
Zout en peper
Bereiding:
Verhit de olie in een grote koekenpan en smoor de ansjovisfilets tot ze zijn gesmolten. Voeg de plakjes knoflook toe en fruit ze gaar en goudbruin. Roer de olijven en de kappertjes erdoor. Meng de tomatenblokjes met de sap en de oregano erdoor, voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus af en toe roerend in de open pan 15 minuten pruttelen.
Leg de gamba's in de saus en laat hem weer 4 minuten zachtjes koken. Keer de garnalen om en kook ze nog eens 4 minuten.
Schep wat saus op het midden van de 2 borden en leg op elk ervan 4 gamba's. Leg ze steeds 2 aan 2 kruislings neer, zodat ze enigszinds rechtop staan.
Geef een van je lievelingssalades bij dit gerecht met warm knapperig brood en een glas koude prosecco.
Smakelijk!
Labels:
gamba's,
kappertjes,
olijven,
prosecco
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten