woensdag 23 juni 2010

Pastasalade met kerstomaten, kip en Parmezaanse kaas



Dit recept is heerlijk bij de barbecue of als lunchgerecht op een warme dag.

Ingrediënten (op basis van 4 personen)

150 g Parmezaanse kaas in krullen geschaafd
250 g pasta (penne)
2 eetlepels olijfolie
250 g kipfilet, in blokjes of reepjes
75 g blanke hazelnoten, grofgehakt
75 g rucola
1 bakje kerstomaten, gehalveerd

Voor de dressing

5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
versgemalen (zwarte) peper
1 theelepel mosterd
1 teentje knoflook, geperst

Tip: vervang de olijfolie door olijfolie met limoen van Guiseppe Calvi

Bereiding

Kook de pasta beetgaar. Giet deze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de kipfilet 12-15 minuten.
Voeg de hazelnoten de laatste 2 minuten toe.
Snijd de rucola eventueel iets kleiner.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Schep de kip met de noten, de rucola en tomaten door de pasta. Meng de dressing erdoor en serveer het gerecht met de kaaskrullen erop.

Smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten