donderdag 10 juni 2010

Orecchiette met broccoli e acciughe


Orecchiette met broccoli en ansjovis
benodigdheden voor 4 personen, of 6 als voorgerecht:
600gr broccoli
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 theelepel chilivlokken
geraspte parmezaanse kaas en extra vergine olijfolie voor erbij

Snijd de broccoli in kleine stukjes; gebruik niet teveel van de steel. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de broccoli tot ze bijna gaar is. Schep de stukjes uit de pan en laat ze uitlekken. Bewaar het water om de pasta in te koken.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de ansjovisfilets toe. Bak ze al roerend op een laag vuur totdat ze verkruimelen. Voeg dan de knoflook toe maar laat die niet bruin worden! Voeg de broccoli toe (en eventueel de chilivlokken) en bak al roerend ongeveer 10 minuten, waarbij de broccoli verder uiteenvalt.
Breng ondertussen het broccoliwater weer aan de kook en kook hierin de pasta 'al dente'. Giet de pasta af en voeg toe aan het broccolimengsel. Roer goed, proef dan en breng het gerecht zonodig verder op smaak met peper en zout. Dien de pasta op met een beetje parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie extra vergine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten