zondag 30 mei 2010

Italiaans barbecue recept


Bistecca al Salmoriglio

biefstuk met een dressing van olijfolie en citroensap

Ik heb het in dit recept over ribeyestaek, maar elk soort vlees is bruikbaar: lamskoteletjes, ossenhaas of kipfilet, in dunne plakjes - de vleessoort is niet belangrijk, het gaat om de salmoriglio! Het vlees kan bereid worden op de barbeque of in een hete grillpan op het fornuis. Het is geweldig voor een groot buitenfestijn maar net zo goed voor een éénpersoonsmaaltijd.

Nodig:

250 ml olijfolie, plus 3 eetlepels om in te smeren
125 ml vers geperst citroensap
3 tenen knoflook, schoongemaakt en in hun geheel licht geplet
1 eetlepel gedroogde oregano
12 stukjes ribeye, in dunne plakjes gesneden

Voor de salmoriglio: meng de olie, het citroensap, de knoflook en de oregano en breng op smaak met peper en zout. Smeer het vlees in met de extra olijfolie en bestrooi het met wat peper en zout. Steek de barbeque aan. Neem tijdens het wachten een glaasje Toscaanse rosato. Bak de ribeye een paar minuten aan iedere zijde, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Zodra het vlees klaar is, wentel je het even door de salmoriglio en serveer je het direct.

Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten