zondag 16 mei 2010

Kip uit Italië- Pollo con olive e caperi


Kip met olijven en kappertjes


voor 6 personen
Heerlijk Italiaans recept met kip. Dit van oorsprong Siciliaanse recept komt uit het kookboek 'Rosa's Italiaanse keuken'


6 hele kippenpoten
1 grote rode ui gesnipperd
90 gram kleine gezouten kappertjes, goed afgespoeld
100 gram ontpitte groene olijven
250 ml witte wijn
4 tomaten, in blokjes
500 ml kippenbouillon

Verwarm de oven voor (180 graden). Verhit de helft van de olie in een grote braadpan en bak de kip rondom goudbruin. Verhit de rest van de olie in een vuurvaste overschaal die groot genoeg is om straks alle kip in te doen en bak de ui tot hij begint te kleuren. Voeg de kappertjes en olijven toe, bak nog 3-4 minuten, doe de kip erbij en laat alles nog 2 - 3 minuten bakken. Voeg de wijn toe, breng alles aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Roer dan de tomaten en het bouillion erdoor. Dek de schaal af met aluminiumfolie of een deksel en zet hem 1 uur in de oven. Verwijder het deksel of de folie en zet de schaal nog 15 minuten terug in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten