woensdag 23 juni 2010
Pastasalade met kerstomaten, kip en Parmezaanse kaas
Dit recept is heerlijk bij de barbecue of als lunchgerecht op een warme dag.
Ingrediënten (op basis van 4 personen)
150 g Parmezaanse kaas in krullen geschaafd
250 g pasta (penne)
2 eetlepels olijfolie
250 g kipfilet, in blokjes of reepjes
75 g blanke hazelnoten, grofgehakt
75 g rucola
1 bakje kerstomaten, gehalveerd
Voor de dressing
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
versgemalen (zwarte) peper
1 theelepel mosterd
1 teentje knoflook, geperst
Tip: vervang de olijfolie door olijfolie met limoen van Guiseppe Calvi
Bereiding
Kook de pasta beetgaar. Giet deze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de kipfilet 12-15 minuten.
Voeg de hazelnoten de laatste 2 minuten toe.
Snijd de rucola eventueel iets kleiner.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Schep de kip met de noten, de rucola en tomaten door de pasta. Meng de dressing erdoor en serveer het gerecht met de kaaskrullen erop.
Smakelijk eten!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten