Het aperitief, dat drankje dat men voor het avondeten drinkt, is vooral in noord- en midden Italië uitgegroeid tot een vaste waarde. Het is tegelijk een ritueel en een levensgevoel. De Italianen genieten ervan in het bijzijn van vrienden of collega's. De gezellige Italiaanse afsluiter van de dag is vooral populair in Milaan, de 1 na grootste stad van het land en het centrum van de mode, economie en media. Wat hier een trend is, bepaalt niet veel later het leven in de andere grote steden van Italië. En wat wordt er dan gedronken in Milaan als aperitief vraagt u zich af. Natuurlijk Campari, een goed glas wijn maar zeker ook spumante rosato. Door KOOKitaliaans.nl uitgeroepen tot het aperitief van 2010. Mousserende rosé. Gebruikte druivensoorten zijn Raboso en Prosecco. Aardbeien en rozen op neus. Fijne en persistente bubbeltjes. Mooi rond en aantrekkelijk. Zeker eens proberen, Salute!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten