vrijdag 5 maart 2010

Risotto koken is leuk... ja vast.


Risotto koken is niet mijn favoriete bezigheid. Het maken van een goede risotto is niet eenvoudig. Maarja.. het is ontzettend lekker. Hieronder een klassiek recept met risotto, zelf geprobeerd en zeker de moeite!

Ingrediƫnten

1 liter kippenbouillon
2 eetlepels goede olijfolie om in te bakken
2 sjalotjes, gesnipperd
50 ml droge witte wijn
25 gram boter
50 gram Parmezaanse kaas, in stukjes of geraspt

Bereiden

Verwarm de kippenbouillon zachtjes in een pan. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de sjalotjes 2 minuutjes. Voeg de rijst toe. Bak de rijstkorrels al roerend met een houten lepel tot ze omhuld zijn met een laagje olie. Voeg de witte wijn toe en roer net zolang tot de wijn volledig is opgenomen.

Schenk een soeplepel boullion bij de rijst. Laat de rijstkorrels de boullion absorberen en voeg opnieuw een soeplepel boullion toe. Wacht steeds tot de eerder toegevoegde boullion volledig door de rijst is opgenomen.

Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de Parmezaansekaas toe. Laat de risotto 1 tot 2 minuten staan en roer dan goed. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer de risotto meteen.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten