donderdag 18 maart 2010

Milaan - San Remo... lekker!


We gaan het even hebben over San Remo. A.s. zaterdag de aankomstplaats tijdens de Primavera. Een wielerwedstrijd waar heel Italiƫ over spreekt. Als je in de gelegenheid bent, zeker kijken zaterdag. Hou je niet van wielrennen? geen probleem. De plaatjes zijn prachtig.
De Italiaanse stad San Remo is een populaire badplaats met ongeveer 50.000 inwoners. De plaats heet in het Italiaans Sanremo, maar Nederlanders prefereren San Remo. De stad ligt aan de Riviera del Ponente (Italiaanse Riviera), een prachtige kuststreek aan de Middellandse Zee. De stad ligt binnen een uur autorijden van Nice en op minder dan 40 minuten van Monaco, waardoor het een prachtige uitvalsbasis kan zijn voor uitjes in het gebied.

Ondanks het internationale karakter blijft San Remo zijn eigen cultuur behouden. Dit is ook goed te ontdekken in de heerlijke culinaire specialiteiten die de stad rijk is. Bekende gerechten en hapjes zijn met name de Sardenera (een soort pizza), Focaccia (een dik brood, zeer populair als sandwich brood), Focaccia alle Cipolle, Torta Verde, Farinata en Tallescaanse olijven.

Zet juist deze specialiteiten zaterdag eens op tafel. Veel kijkplezier!

p.s. volgens de Italianen gaat Bennati winnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten