vrijdag 5 maart 2010

Penne rigate met ragout van konijn en paddestoelen. Toe maar..


Ingrediƫnten:

500 gr konijn in stukken gesneden
400 gr penne
1 fles rode wijn
6 peperbolletjes
tijm
selder
1 ui
50 gr gedroogde morieljes (of andere paddestoelen bijv. eekhoorntjesbrood)
250 ml room
50 gr spek
bloem
50 gr boter
peper
zout

Bereiding :

Doe de stukken konijn, zonder beentjes, in een kom. Overgiet met de wijn. Voeg peperbolletjes, tijm en selder toe. Laat 10 uur marineren. Snijd het spek in blokjes. Bak dit, samen met de fijngesnipperde ui in de boter. Haal het konijn uit de marinade. Laat uitlekken en bak de stukken bruin bij het spek. Kruid met peper en zout. Voeg beetje bij beetje de marinade toe en laat het vlees minstens 1/2 uur garen. Kook de pasta beetgaar en giet af.
Laat een lepel boter smelten in een pan. Voeg een lepel bloem toe en laat dit goed warm worden. Roer om met een houten lepel en voeg dit mengsel bij het vlees. Week de gedroogde paddestoelen in warm water. Spoel ze goed af om alle vuil te verwijderen en voeg ze bij de saus. Laat alles nog 5 minuten garen. Voeg op het laatste de room toe Kruid met paper en zout.
Meng de pasta met de ragout en dien onmiddellijk op. Probeer dit gerecht ook eens met pappardelle.

Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten